Tarinaa tapahtumista

Opiskelijat mukana yritysten kehitystyössä

Minnofest -tapahtuman upeat opiskelijaemännätHyvinvointiyritykset kiertoon -hanke osallistaa hyvinvointialojen opiskelijoita kehittämään onnistuneeseen omistajanvaihdokseen, yrityksen kehittämiseen ja yrittäjäksi ryhtymiseen liittyviä innovaatioita ja tuotteita. Näin tuetaan vastavalmistuneiden ammattilaisten urapolkuja ja saadaan opiskelijat näkemään hienoja mahdollisuuksia jo olemassa olevan yrityksen jatkamisessa. Hankkeen korkeakoulut painottavat opiskelijoilleen, että liiketoimintaostot ovat erinomainen keino ryhtyä yrittäjäksi. Omistajanvaihdoksella voidaan myös tehokkaasti – hyvin hoidetussa omistajanvaihdoksessa –  kasvattaa jo olemassa olevaa yritystoimintaa. Tilastollisesti omistajanvaihdoksella aloitettu yritys menestyy varmemmin kuin opiskelijan aloittama uusi startup-yritys. Uudesta yrityksestä voi harvoin nostaa heti palkkaa. mutta vanhan yrityksen mukana saa valmiin asiakaskunnan ja brändin. Yritystä ja liiketoimintaa voi sitten jatkojalostaa mieleisekseen haltuunoton jälkeen.

Metropolian, Haaga-Helian, Laurean ja Oulun ammattikorkeakoulujen opiskelijat pääsevät Hyvinvointiyritykset kiertoon -hankkeen kautta mukaan yritysten kehittämistyöhön ja oppimaan onnistuneen omistajanvaihdoksen kulmakivistä. Esimerkiksi yrittäjille ja opiskelijoille yhteiseksi suunniteltu Omistajanvaihdoskoulutus ja erilaiset innovaatio- ja kehittämisprojektit mahdollistavat opiskelijoille pääsyn osallisiksi yrityksen myyntikunnostukseen.

Hankkeen parissa työskentelee useita opiskelijaryhmiä ja ensimmäisiä konkreettisia tuotoksiakin on jo esitelty tänään 16.3.2017 Metropolia ammattikorkeakoulun MINNOfest -tapahtumassa. Myllypuron Liikuntamyllyssä Metropolian opiskelijoiden, pääkaupunkiseudun yrittäjien, yhdistysten ja hankkeiden yhteiset innovaatioprojektit esiteltiin pitchaustilaisuuksissa ja ständeillä. Tilaisuudessa esiteltiin muun muassa yrittäjän avuksi arvonmääritykseen kehitelty asiakastyytyväisyyskysely, onnistuneen omistajanvaihdoksen opasvideo sekä ostajaa ja myyjää helpottava omistajanvaihdospeli. Opiskelijoiden työ hankkeen mukana jatkuu, joten tulemme jatkossakin näkemään kiinnostavia uusia oivalluksia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s