Hyvinvointiala

Inhimillisyys ja teknologia tulevaisuuden hyvinvointipalveluissa

Tekoäly, robotit, digitalisaatio, teknologia ja virtuaalisuus herättävät keskustelua ja monenlaisia  mielikuvia tulevaisuuden hyvinvointipalveluista. Häviääkö inhimillisyys ja yksilöllisyys?  Säilyykö aito kohtaaminen arvossaan? Mitä uusi  terveys- ja hyvinvointiteknologia voi korvata ja millaista hyötyä siitä on?

Tammikuun lopussa järjestetty Soteuttamo oli ensimmäinen Metropolian neljän Soteuttamo -tilaisuuden sarjasta. Tilaisuuden aiheena oli tulevaisuuden hyvinvointipalvelut ja digitalisaatio.

Soteuttamo on Sitran ja kuntatoimijoiden kehittämä sosiaali- ja tervyesalan uudistaminen ja verkostjen kehittmisen työkalupakki. Elina Eerola Sitrasta esitteli Pop up – Soteuttamoiden tarkoitusta ja toi esille kuinka tärkeää on eri toimijoiden verkostoituminen ja innostuneiden soten uudistajien kohtaaminen.

Rehtori Riitta Konkola kertoi Metropolian mahdollisuuksista olla osa isompaa ekosysteemiä ja tuoda monialaisen osaamisen mukaan sote-palvelujen uudistamiseen. Metropolian 1600 opiskelijaa ja yli 60 eri tutkintoa mahdollistaa erilaisten eri toimialjoja ylittävän yhteistoiminnan. Monialaiset MINNO -innovaatioprojektit ovat hyvä esimerkki siitä miten opiskelijat yhdessä työelämän kanssa ovat mukana kehittämässä erilaisia ihmisen kokoisia digitaalia hyvinvointipalveluja.

Lue tästä ensimmäisestä Soteuttamosta tarkemmin Metropolian sivuilta ja katso, miten esimerkiksi futuristi Elina Hiltunen näki kuluttajatrendien vaikutuksen hyvinvointipalvelujen tulevaisuuteen. Juttu löytyy täältä.

Metropolian Soteuttamo II

Järjestyksessä toinen Metropolian Soteuttamo on ke 21.3. klo 12-16  Metropolian Arabian kampuksella. Jatkamme ihmisten kokoisten palvelujen kehittämistä ja saamme päivitettyä tietoa mm.valinnanvapauskokeiluista ja henkilökohtaisesta budjetoinnista. Työpajoissa pääsemme tutustumaan tarkemmin palvelumuotoilun keinoihin.

Katso tarkemmat tiedot täältä:  Soteuttamo 21.3.2018 Ihminen edellä – asiakaslähtöisten palvelujen kehittäminen palvelumuotoilun avulla.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s