Esimerkkitapauksia · Hyvinvointiala · sote-uudistus

Yrittäjän hyvä valmistautua tuleviin maakunta- ja sote -uudistuksiin – kalenteri auttaa

Maakunta ja Sosiaali- ja terveysalan uudistusta puuhataan kovalla tohinalla. Sen monimutkaisuus ja tulevaisuuden epäselvyys huolestuttavat monia pienyrityksiä.

Opiskeluissamme perehdyimme Metropolian kevään 2018 innovaatioprojektissamme siihen, miltä soteuudistus näyttää tällä hetkellä. Sen lisäksi lähestyimme asiaa yhteistyöyrityksen — pääkaupunkiseudulla toimivan sotealan pienyrityksen — näkokulmasta. Millä keinoilla yritys pärjää kiristyvässä kilpailussa muuttuvilla markkinoilla isompien toimijoiden kanssa?

Yrityksen kanssa teimme tiivistä yhteistyötä, jotta löysimme juuri heille sopivat vekostoitumisen kanavat ja mahdollisuudet. Uudistusten seuraaminen on tärkeää, mutta samalla on tärkeää valmistautua yrityksen houkuttelevuuden parantamiseen tulevan valinnanvapauslakiin liittyvien henkilökohtaisen budjetoinnin ja asiakassetelien näkökulmasta.

Yrityksien varautumisesta tekee hankalaa se, että lopullinen pelikenttä ja sen säännöt eivät ole vielä selvillä. Niinpä emme voineet paneutua pieniin yksityiskohtiin, vaan toimimme yleisemmällä tasolla. Toisaalta esimerkiksi yrityksen tehokkuutta ja markkinointia parantavat toimenpiteet ovat valideja tapahtuipa mitä tahansa.

Koostimme keräämämme soteuudistustiedon sekä yrityksen toimintaehdotukset kalenterin muotoon. Kalenteria on hyvä päivittää tilanteen muuttuessa. Maaliskuussa 2018 tilanne näyttää tältä:

Projektiin osallistuneet opiskelijat: Janika Aittokoski, Tanja Huusko, Henri Kosunen, Tiina Kuhanen, Mira Kortelahti, Jarno Mäkelä, Sanna Ruhanen, Sini Saarenmaa, Jasmine Sjöberg, Ninni Yletyinen, Helmi Ylönen

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s