sote-uudistus · Yrityksen myynti · Yrityksen ostaminen

Yritysten arvonmääritykset pohjana onnistuville yrityskaupoille

Oulun ammattikorkeakoulun Kontinkankaan kampuksen (Sosiaali-ja terveysala) läheisyydessä sijaitseva Talenom on laajentanut ja kasvattanut toimintaansa pörssiin tulon sekä omistajapohjan lisääntymisen kautta. Peltolan alueelle rakennettu uusi pääkonttori on lähellä Business Oulua ja entisiä Nokian rakennuksia, joihin on tullut uusia toimijoita. Yhdentoista vuoden aikana Talenomin liikevaihto on viisinkertaistunut.

Hankkeemme järjestämään kevään tilaisuuteen osallistui parikymmentä asiantuntijaa ja hyvinvointialan yrittäjää. Talenomin asiantuntijoiden kautta hyvinvointialan yrittäjät saavat monipuolisia palveluja saman katon alta. Illan teemoinamme olivat yrityksen arvonmääritykset ja yritysjärjestelyihin liittyvät toimenpiteet. Talenom tarjoaa vero-, laki- ja talousneuvontaa sekä perhevarallisuuteen liittyviä asiantuntijapalveluita.

Arvonmäärityksessä hintaan vaikuttaa mm. jatkuva kasvu, joka on ripeämpää kuin toimialalla yleensä. Henkilöriippumattomuudella on suuri merkitys omistajanvaihdoksessa tulevien omistajien kannalta. Erottautuminen ja erilainen konsepti ovat myös kilpailuetuja. Ostajan ja myyjän on löydettävä yhteinen näkemys hinnasta huomioimalla markkina-arvo, tuottoarvo, kassavirtojen nykyarvo ja substanssiarvo.

Hyvinvointiyritysten näkökulmasta maakunta- ja sote-uudistus tuovat mahdollisuuksia ja haasteita eri puolille Suomea. Pilottien ja kokeilujen kautta saadaan tietoa mm. asiakassetelien ja henkilökohtaisen budjetoinnin toimivuudesta. Asiakaslähtöisiä palveluja tarjotaan alueellisten kokeilujen kautta, joilla selvitetään asiakaskäyttäytymistä omien valintojen kautta. Kokeiluissa asiakkaat saavat vapaasti valita julkisen, yksityisen ja kolmannen sektorin tuottamien sosiaali- ja terveyspalvelujen väliltä.

Teksti: Mika Paldanius, osatoteutuksen projektipäällikkö, Oamk

Hyvinvointiyritysten arvonmääritykset -tilaisuuden materiaali:

Yrittäjä: Millainen on sinun arkesi tulevaisuudessa?

Katso, mitä Maakunta lupaa sinulle!

http://omamaakunta.fi/#yrittaja

Kiitokset Talenomille yrittämisen ilosta ja Matti Eiloselle tarjoilusta sekä illan järjestämisestä omistajavaihdosryhmällemme!

Hankkeemme kiittää vanhustyön johtajaa Anna Haverista Sote-uudistuksen ja hyvinvointiyrittäjyyden aseman valottamista erilaisissa piloteissa ja muuttuvissa ympäristöissä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s