Yrityksen ostaminen

Yrittäjäksi yrityskaupan kautta

Katso haastattelu tästä videona.

Ville-Antti Jaakkola opiskeli ylemmässä ammattikorkeakoulussa, kun hänelle avautui mahdollisuus ostaa työnantajansa yritys. Oulun ammattikorkeakoulun kanssa yhteistyössä tehdyn liiketoimintasuunnitelman avulla hän toteutti kaupat.

Vuonna 2014 Ville-Antti Jaakkolalle avautui mahdollisuus ostaa Oulussa toimiva fysioterapiaa tarjoava yritys Tuiran Fysio. Valmiin yrityksen ostaminen ei ollut hänelle alusta alkaen ensimmäinen vaihtoehto, mutta jälkikäteen ajateltuna hän pitää sitä parhaana tapana aloittaa ura yrittäjänä. ”Suurimmaksi osaksi ostopäätökseen vaikutti helppous. Valmiissa yrityksessä oli valmiit sopimukset ja työntekijät. Kun tietää että on toimiva konsepti, on helppo ostaa.”, Jaakkola toteaa.

Avanto-yrittäjyysohjelma auttoi

Jaakkola kuuli Oulun Ammattikorkeakoulun Avanto-yrittäjyysohjelmasta ensimmäisen kerran yrittäjyyden kurssilla. ”Otin yhteyttä ja minulle osoitettiin henkilö, jonka kanssa ruvettiin käymään läpi, miten tätä yrityskauppaa lähdettäisiin toteuttamaan. Sain myös linkkejä eri asiantuntijapalveluihin, jotka koin hyödyllisiksi.”, Jaakkola kertoo.

Avanto auttoi Ville-Antti Jaakkolaa myös liiketoimintasuunnitelman tekemisessä. Hän kokeekin, että ilman apua se olisi ollut hyvin vaikeaa. Osaksi liiketoimintasuunnitelmaa sisältyy rahoitussuunnitelma, jonka huolellinen tekeminen oli tärkeää. ”Rahoituksen saaminen osoittautui lopulta hyvin tehdyn rahoitussuunnitelman vuoksi helpommaksi kuin luulin. Sen kanssa oli hyvä astella pankkiin ja Finnveralle, siellä otettiin heti tosissaan.”, Jaakkola sanoo.

Selkeät kasvutavoitteet

Jaakkolalla oli omistajanvaihdosta suunnitellessa selkeät tavoitteet yrityksen suhteen. Tarkoituksena oli lähteä uudistamaan yritystä sekä kasvattaa sitä isommaksi. ”Omistajanvaihdoksen jälkeen loimme Tuiran Fysiosta oman brändin. Se tapahtui yhtenäisillä työvaatteilla, uusilla internetsivuilla ja uusilla toimitiloilla. Tarkoituksena oli kehittää Tuiran Fysiosta selkeämpi konsepti.”, Jaakkola kuvailee.

Yrityksen kehitys on tapahtunut nopeammin kuin Jaakkola oli itse ajatellut. ”Yrityksemme on kasvanut neljässä vuodessa seitsemän henkilön yrityksestä 25 henkilön yritykseksi. Meillä on myös kaksi toimipistettä Oulussa. Tulevaisuudessa tarkoituksenamme on tuoda palveluihimme puheterapiaa, toimintaterapiaa ja lääkärinpalveluita.”, kuvailee Jaakkola suunnitelmiaan.

Kiinnostaako yrittäjyys?

Avanto-yrittäjyysohjelma auttaa liiketoimintasuunnitelmien kanssa niin uusissa yrityksissä kuin yritysostoissa. Lue lisää verkkosivuiltamme: https://avantooulu.fi/

Katso haastattelu tästä videona.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s