sote-uudistus · Yrityksen myynti

Yrittäjänaisen kasvutarina: Omistajanvaihdoksella soteen

Fysioterapiayrittäjä Päivi Tolppanen kertoo omistajanvaihdosprosessistaan, jonka aikana hän myi Hyvinkään Fysiterapia-yrityksensä Coronaria Contextia Oy:lle ja siirtyi yrittäjästä työntekijäksi, lähiesimieheksi.

Päivi Tolppasen yrittäjyys lähti siitä, että ”olen sydämeltäni terapeutti ja halusin tehdä työt omalla tavallani”. Hän aloitti yrittämisen pienimuotoisesti äitinsä kanssa vuonna 2004 ja siirtyi yritystoiminnassaan selkeästi suurempaan kokoluokkaan ostamalla Hyvinkään Fysioterapian vuonna 2012. Yrittäjyyden alkuaika oli hänen mukaansa paljon tiedonhakua ja tutustumista erilaisiin ihmisiin ja verkostojen luomista. Keskeisenä tehtävänä oli asiakastyön tekeminen ja asiakaskunnan rakentaminen. Suuren sote-muutoksen hän oli tiedostanut jo 2-3 vuotta sitten ja osallistui kaikkiin seminaareihin, jotka liittyivät Keski-Uudellamaalla aloitettuun henkilökohtaisen budjetoinnin pilottiin. Vielä siinä vaiheessa hän oli vakuuttunut, että pienelläkin yrityksellä on tulevaisuus.

Aika loppui kesken

Ajatus yrityksen myynnistä nousi esiin, kun hänelle tuli noin vuosi sitten tunne, että aika loppuu kesken: ”Olin viikonloput töissä ja viikolla tein 14 tunnin työpäiviä. Alkoi tuntua siltä, että voisin tehdä kaikki päivät työtä huolehtimalla, että pysytään sotessa mukana. Silloin piti miettiä, mitä järkeä tässä on.” Myyntiajatukseen vaikutti myös huoli yrityksen työntekijöistä: ”Mitä, jos heillä ei olekaan jatkossa töitä, kuka maksaa heidän palkkansa?”.

Sopiva ostajaehdokas löytyi

Yrityksen tilanne ja tulevaisuus ovat nyt hyvällä mallilla. Omistajanvaihdos toteutui liiketoimintakauppana ja yritys on nyt osa Coronaria Contextia Oy:tä. Tolppasen mukaan merkittävää on se, että kaikki aiemmin hänen aikaansa hyvin paljon vieneet tukipalvelut tulevat konsernilta, minkä seurauksena”mulla on mahdollisuus käyttää enemmän aikaa esimiestyöhön ja terapian tekemiseen”.  Hän toivoo, että ihmisläheiseen johtamiseen käytetty lisäaika tulee näkymään myös henkilöstön viihtyvyyden ja työn laadun paranemisena.

Yrittäjästä työntekijäksi

Päivi Tolppasen oma tilanne on myös hyvällä mallilla. Hän opiskelee nyt työntekijänä olemista, mikä on hänestä mukava uusi asia. Hän on Coronaria Contextia Oy:n työntekijä, lähiesimies, joka johtaa Hyvinkään yksikköä ja on tulosvastuussa konsernille. Hyvinkään yksikkö on Tolppasen mukaan hyvin itsenäinen satelliitti, joka on saanut ainakin tähän asti jatkaa työtään kuten ennenkin ”kunhan vain meidän talousluvut on kohdallaan”.

Katso haastattelu tästä videona.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s