Tilaisuudet

E

 

kuvakollaasi

Kohdennamme yleisimmät infotilaisuudet ja räätälöidyt tapaamiset sosiaali-, terveys-, liikunta- ja kauneusalan yrittäjille. Jokainen yrittäjä luopuu yrityksestään joskus, ja tämän vuoksi tietoisuus omistajanvaihdokseen liittyvistä mahdollisuuksista ja tukimuodoista on tärkeää perustietoa kaikille yrittäjille. Omistajanvaihdokseen herätään usein liian myöhään. Siksi rohkaisemme tilaisuuksiimme myös sellaisia yrittäjiä, jotka ajattelevat asian olevan kaukana tulevaisuudessa.

Hyvinvointiyritysten potentiaaliset jatkajat, jotka ovat mm. alan opiskelijoita ja omaa yritystä suunnittelevia henkilöitä, kutsumme myös tilaisuuksiin ja tarjoamme heille mahdollisuuden perehtyä omistajanvaihdokseen ja tutustua jatkajaa etsiviin hyvinvointialan yrittäjiin. Aina ei yrityksen perustamista tarvitse aloittaa alusta vaan voisi jatkaa ja muokata jo olemassa olevasta yrityksestä oman näköisensä.

Asiantuntijaverkoston kutsumme kehittämään hyvinvointiyritysten omistajanvaihdokseen liittyviä palveluja ja sitä, miten meidän oppilaitokset voivat olla tämän hankkeen jälkeen mukana edistämässä onnistuneita omistajanvaihdoksia.

*****************

Keään 2017 tilaisuudet

Hyvinvointiyrittäjien digiloikka – Työpaja yrittäjille

Ti 16.1.2018 Tukholmankatu 10, Metropolia amk

Digitaalisuus ja erilaiset sähköiset työkalut alkavat olla jo hyvinvointialan yrittäjän arkipäivää. Työpajassa käydään läpileikkaus keskeisistä digitaalisista välineistä – viestinnän, markkinoinnin, asiakassuhteiden hallinnan ja yrityksen johtamisen näkökulmista.

Ilmoittautuminen: e-lomakkeella

Yrityskohtainen omistajanvaihdossuunnitelma

Varaa aika yrityskohtaiseen asiantuntijakonsultaatioon, jonka aiheena voi joustavasti olla yrityksesi kehittämistarpeen määritys, myyntikunnostus, sukupolvenvaihdos, arvonmääritys, veroasiat tai muu omistajanvaihdokseen liittyvä asia. Asiantuntijoinamme toimivat sote-asiantuntija Eero Kokko ja Sirkka-Liisa Kolehmainen, lakimies Seppo Luode sekä yrittäjyyden asiantuntija Antti Sekki.

Ilmoittautuminen: http://bit.ly/2pXam9v

*****************

Menneet tapahtumat

Omistajanvaihdoskoulutus 29.3. & 11.4.2017

Omistajanvaihdosillat keväällä 2017

Syksyn 2017 tilaisuudet

Tulosta pdf-lista  syksyn 2017 tilaisuuksistamme tästä

Uusi sote ja hankintalaki 1.9.2017

Opettajien Restartup koulutus 5.9.2017 Suomen Yrittäjät ja Hyvinvointiyritykset kiertoon

6.9.2017 Yrittäjien liittyminen kansalliseen Potilastiedon arkistoon (Kanta) – Työpaja yrittäjille

Ke 6.9. klo 12.30-16.00 Metropolia amk, Bulevardi 31, Helsinki
Potilastiedon arkistoon, Kantaan, tulisi kaikkien sote-alan yrittäjien liittyä vuoden 2017 loppuun mennessä. Työpajan tavoitteena oli antaa lisätietoa valmisteluista ja toimenpiteistä, joita liittyminen edellyttää. Keskeistä on opetella rakenteista kirjaamista.

Tulevaisuuden hyvinvointipalvelut – Tulevaisuusverstas yrittäjille

To 14.9. klo 12.30-16.00 Metropolia amk, Vanha Viertotie 23, Helsinki

Sitra seuraa yhteiskunnan muutosta ja määrittelee vuosittain keskeiset megatrendit. Esimerkiksi teknologian kehitys on huimaa ja se tulee vaikuttamaan myös hyvinvointipalveluihin jo lähitulevaisuudessa. Miten globalisaatio, kestävä kehitys ym. vaikuttavat meihin ihmisiin ja hyvinvointipalvelujen tarpeeseen. Työpajan tavoitteena oli rohkaista hyvinvointialan yrittäjiä uudistamaan omia palvelujaan. Tilaisuudessa kuultiin myös toimintaterapiayrittäjä Heidi Åkerlundin työstä ja siitä miten hän käyttää erilaisia mobiililaitteita työssään. Hän on perustanut yhdessä Riikka Marttisen kanssa Terapiapsi.fi -sivuston.

Omistajanvaihdosilta 18.9.2017, ohjelma ja sisältö

Aamupuuroa opiskelijoille yrittäjyyden merkeissä

Tarjoamme hyvinvointiyrittäjyydestä kiinnostuneille Metropolian, Laurean ja Haaga-Helian opiskelijoille aamupalaa Metropolian kampuksella.  Hyvinvointiyritykset kiertoon -hankkeen toimijat kertovat miten eri tavoin opiskelijat  voivat osallistua hankkeen toimintaan. Olemme kiinnostuneita opiskelijoiden toiveista ja tarpeista liittyen yrittäjyysopetukseen.

Jotta osaamme tilata tarpeeksi aamupuuroa (ja muuta aamiaista), ilmoittaudu tilaisuuteen. Tilaisuus pidetään ruokalan yhteydessä. Kampusten ala-aulassa opasteet.

  • ti 19.9.2017  klo 8.00-9.00 Vanha Viertotie 23
  • ti 26.9.2017 klo 8.00-9.00 Mannerheimintie 172
  • ke 27.9.2017 klo 8.00-9.00 Bulevardi 31
  • to 28.9.2017 klo 8.00-9.00 Sofianlehdonkatu 5b

Uusi hankintalaki, hyvinvointipalvelujen kilpailutus ja tarjouksen tekeminen – Työpaja yrittäjille

To 28.9. klo 12.30-16.00 Metropolia amk, Vanha Viertotie 23, Helsinki

Uusi hankintalaki tuli voimaan vuoden 2016 lopussa. Erityisesti sosiaali- ja terveyspalvelujen kilpailutukseen tuli selkeyttä ja kynnysarvoja nostettiin. Tämä tarkoittaa yhä enemmän suorahankintoja ja isojen kilpailutusten vähenemistä. Työpajan tavoitteena on päivittää yrittäjien tieto uuden hankintalain mahdollisuuksista ja antaa eväitä suorahankintoihin ja tarjouksen tekemiseen.

Omistajanvaihdosaamupala Oulussa – yrittäjille, opiskelijoille ja opettajille

to 28.9.2017 klo 8.00-10.00 Oulun amk, Kontinkankaan kampus. osoitteessa Kiviharjuntie 8 2. kerroksen auditorio,

Kehittämispäällikkö Tommi Sirviö, Pohjois-Suomen yrittäjistä kertoo miten Yrityspörssi toimii ja mitä Suomen Yrittäjien omistajanviahdoshankkeessa on tehty. Aamupäivän aikana hyvinvointiyrittäjillä, opiskelijoilla ja opettajilla on mahdollisuus  keskusteluun omistajanvaihdokseen liittyvistä  asioista alan asiantuntijoiden kanssa. Saat tietoa siitä, miten yrityskauppa tapahtuu ja miksi yrityksen jatkaminen voi olla järkevämpi vaihtoehto kuin oman yrityksen perustaminen. Tarjolla maksuton aamupala.

Omistajanvaihdosiltapäivä Oulussa

– Elämäntyölle jatkuvuutta

To 2.11. klo 14-16 Oulun amk, Kiviharjuntie 8.

Iltapäivän aikana hyvinvointiyrittäjät ja yrittäjyydestä kiinnostuneet käyvät keskustelua omistajanvaihdokseen liittyvistä  asioista alan asiantuntijoiden kanssa. Saat tietoa siitä, mitkä ovat yrityskauppaan kuuluvat keskeiset asiat ja miten asian kanssa kannattaa edetä. Paikalla on mukana myös Finnverasta Hanna Alalääkkölä, Nordeasta Kari Ollikainen ja Pohjois-Pohjanmaan yrittäjistä Tommi Sirviö.

 

Ilmoittautuminen: e-lomakkeella

Onko yrityksesi kunnossa? – Työpaja yrittäjille

To 16.11. klo 12.30-16.00 Metropolia amk, Vanha Viertotie 23, Helsinki

Yrityksen laatukäsikirjan päivittäminen jää helposti yrittäjän arkipäivän toiminnan jalkoihin. Työpajassa pysähdytään käymään läpi keskeisiä yrityksen laatutekijöitä hankkeen Kuntokartoitus -työkalun avulla. Työpajan jälkeen yrittäjä tietää mitkä asiat tarvitsevat päivitystä ja jatkotyöskentelyä. Yrityksen tulisi olla myyntikunnossa silloinkin kun sitä ei olla vielä myymässä.

Ilmoittautuminen: http://bit.ly/2p7pQUl

 

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna