Tilaisuudet

 

kuvakollaasi

Kohdennamme yleisimmät infotilaisuudet ja räätälöidyt tapaamiset sosiaali-, terveys-, liikunta- ja kauneusalan yrittäjille. Jokainen yrittäjä luopuu yrityksestään joskus, ja tämän vuoksi tietoisuus omistajanvaihdokseen liittyvistä mahdollisuuksista ja tukimuodoista on tärkeää perustietoa kaikille yrittäjille. Omistajanvaihdokseen herätään usein liian myöhään. Siksi rohkaisemme tilaisuuksiimme myös sellaisia yrittäjiä, jotka ajattelevat asian olevan kaukana tulevaisuudessa.

Hyvinvointiyritysten potentiaaliset jatkajat, jotka ovat mm. alan opiskelijoita ja omaa yritystä suunnittelevia henkilöitä, kutsumme myös tilaisuuksiin ja tarjoamme heille mahdollisuuden perehtyä omistajanvaihdokseen ja tutustua jatkajaa etsiviin hyvinvointialan yrittäjiin. Aina ei yrityksen perustamista tarvitse aloittaa alusta vaan voisi jatkaa ja muokata jo olemassa olevasta yrityksestä oman näköisensä.

Asiantuntijaverkoston kutsumme kehittämään hyvinvointiyritysten omistajanvaihdokseen liittyviä palveluja ja sitä, miten oppilaitoksemme voivat olla tämän hankkeen jälkeen mukana edistämässä onnistuneita omistajanvaihdoksia.

*****************

Kevään 2019 tilaisuudet

Yrityskiihdyttämö Turbiini: 10-Week Sprint, SOTE Edition (Helsinki)

Hyvinvoinnin ja terveyden opiskelijoille keväällä 2019

  • Onko sinulla yritysidea?
  • Oletko perustamassa yritystä?
  • Pitäisikö yritystoimintaasi uudistaa?

Keväällä 2019 hyvinvoinnin ja terveyden tutkintojen opiskelijalla mahdollisuus osallistua Metropolian Turbiinin 10-Week Sprint -ohjelmaan, josta on tehty nyt alalle oma versio, SOTE Edition. Paikkoja on 15 – 20 opiskelijalle.

Toteutus on suunnattu opiskelijoille, joilla on yritysidea, mutta ei vielä omaa yritystä tai opiskelijalle, jolla on yritys ja jota hän haluaa kehittää. Tämä kevään toteutus on jatkoa keväällä 2018 toteutetulle innovaatiopolku-pilotille ja syksyllä 2018 toteutetulle ensimmäiselle SOTE edition pilotille.

Sinulla on mahdollisuus saada maksutonta ja yksilöllistä tukea ja neuvontaa Metropolian yrittäjyysopettajilta, Turbiinin toimijoilta, yrittäjyyspalveluista mm. Helsingin kaupungin NewCo sekä Hyvinvointiyritykset kiertoon -hankkeen verkostolta.

Lisätiedot ja ohjelma

Ma 18.2.2019 Yrittäjyyden eri muodot kevytyrittäjyydestä yrityksen jatkamiseen -ohjelma

Ma 25.2.2019 Julkiset hankinnat, yrityksen luvat ja valvonta

*****************

Menneet tapahtumat


Yrityskohtainen omistajanvaihdossuunnitelma

Varaa aika yrityskohtaiseen asiantuntijakonsultaatioon, jonka aiheena voi joustavasti olla yrityksesi kehittämistarpeen määritys, myyntikunnostus, sukupolvenvaihdos, arvonmääritys, veroasiat tai muu omistajanvaihdokseen liittyvä asia. Asiantuntijoinamme toimivat pääkaupunkiseudulla sote-asiantuntijat Eero Kokko ja Sirkka-Liisa Kolehmainen, yrittäjyyden asiantuntijat Seppo Luode ja  Antti Sekki. Oulun seudulla sote-asiantuntija Mika Paldanius ja yrittäjyyden asiantuntija Arttu-Pekka Tavia.


Kevään 2019 tilaisuudet

Re-Startup – Hyvinvointiyritykset kasvu-uralle (Helsinki)

Yhteinen koulutus hyvinvointialan yrittäjille ja opiskelijoille keväällä 2019. Tapaamiset Haaga-Helian Pasilan toimipisteessä, Ratapihantie 13, Helsinki.

Yrittäjä saa apua oman yrityksensä kehittämiseen ostajaa houkuttelevaksi, hahmottaa omistajanvaihdosprosessin kokonaisuuden ja tekee suunnitelman miten yrityksen omistajanvaihdos voisi tapahtua sitten kun asia on ajankohtainen.

Opiskelija ymmärtää yrityksen kehittämisen kasvu-uralle, yritystoiminnan jatkuvuuden ja omistajanvaihdoksen yhteyden. Lisäksi opiskelija näkee yrityksen ostamisen yhtenä mahdollisuutena lähteä yrittäjäksi. Kurssi on opiskelijalle 5 opintopisteen laajuinen.

Aikataulu:

Ke 6.2.2019 klo 16.30 – 19.00  Opiskelijoiden kick-off
Ke 13.2.2019 klo 16.30 – 19.00 Opiskelijoiden ja yrittäjien ensimmäinen yhteinen tapaaminen
Ke 6.3.2019 klo 16.30 – 19.00 Opiskelijoiden ja yrittäjien toinen yhteinen tapaaminen
Ke 27.3.2019 klo 16.30 – 19.00 Opiskelijoiden ja yrittäjien yhteinen palautetilaisuus

Lisäksi kehittämistehtävien yksilöllisiä ohjauksia ja yrittäjän tapaamisia.

Koulutusesite


KasvuOpen Rinnallakulkijat Kohti yrityskauppaa -kasvupolulla 2019 -valmennusohjelma opettajille

Hyvinvointiyritykset kiertoon -hankkeen tiimi tuo ratkaisuja ja ideoita yritysten haasteisiin

Mitä?
Prosessissa opettajat pääsevät yhdessä pohtimaan tämänhetkisiä palveluitaan yrityksille ja syventämään tarkemmin yhteen yrityskauppatarinaan ja kasvusuunnitelmaan.

Kenelle?
Valmennus on loistava oppimisen ja asiakkuuksien kehittämisen paikka opettajille, jotka toimivat niin yritysrajapinnassa kuin yrittäjyyttä harkitsevien opiskelijoidenkin kanssa.

Aikataulu:

26.2.2019 klo 9.00 – 10.30 Pre-Workshop etänä (Skype)
14.3.2019 klo 9.00 – 16.00 Rinnallakulkijuus Kiitoratapäivässä (pk-seutu, ilmoitetaan myöhemmin)
11.4.2019 klo 9.00 – 12.00 FollowUp Workshop (pk-seutu, ilmoitetaan myöhemmin)

Lisätietoa (Sivut 1-8: tietoa KasvuOpenista ja Kohti Yrityskauppaa Kasvupolusta, sivut 9-11 tietoa rinnallakulkijuudesta)


Kansalais-Soteuttamo 1: Ikäihmisten palvelut paremmiksi

Ke 20.3.2019 klo 12.30 – 16.45 Metropolia AMK, Myllypurontie 1, Helsinki

Tervetuloa Metropolian uudelle kampukselle Kansalais-Soteuttamo 1 -keskustelutilaisuuteen, jonka aiheena on ikäihmisten paremmat palvelut. Meidän kaikkien ikääntyminen on väistämätöntä. Mikä tekee palvelusta hyvän, toimivan ja vaikuttavan? Mitä hyötyä digipalveluista voi olla? Mitä mieltä sinä olet? Tule vaihtamaan ajatuksia tästä erittäin tärkeästä asiasta. Me Metropolian innovaatiokeskittymissä lupaamme kuulla mielipiteesi ja viedä asioita eteenpäin.

Tilaisuuden järjestäjinä ovat 6Aika-hankkeet: Hyvinvointiyritykset kiertoon ja HIPPA – Hyvinvointia ja parempaa palveluasumista digitalisaation avulla sekä Sitran Soteuttamo.

Ohjelma


Soteuttamo 2.0 (Helsinki)

Ti 22.1.2019 klo 13.00 – 17.30 Metropolia AMK, Vanha viertotie 23, Helsinki

Soteuttamon tavoitteena on verkottaa toimijoita – palveluntuottajia, startupeja, kunnan edustajia, palvelumuotoilijoita tai vaikkapa virkamiehiä – yli toimialarajojen.

Palveluntuottajalle Soteuttamo tarjoaa konkreettista tukea kilpailukyvyn ja osaamisen vahvistamiseen, tuoretta tietoa sote-uudistuksen tarjoamista mahdollisuuksista liiketoiminnan kehittämiseen, tietoa muuttuvasta toimintaympäristöstä ja omasta asemoitumisesta siihen sekä uusia verkostoja ja kumppaneita.

Avoimet, verkostoitumiseen ja kohtaamisiin keskittyvät matalan kynnyksen Soteuttamo 2.0 -tilaisuudet on suunnattu sote-palveluja nyt tai tulevaisuudessa tuottaville tahoille. Toivomme tilaisuuksiin toimijoita niin yksityiseltä, julkiselta kuin kolmanneltakin sektorilta.

Ohjelma


Syksyn 2018 tilaisuudet

Sote-yrittäjän velvoitteet (Helsinki – etäyhteys)

Mitä sote-yrittäjän pitää tietää viranomaismääräyksistä ja tietosuojasta?
Tilaisuudessa kuulemme sote-uudistuksen tilanteesta, sote-yrittäjän velvoitteista: lupalainsäädännön uudistus, potilasasiakirjojen laatimisvelvollisuus, säilytys ja luovuttaminen sekä tietosuojasta: GDPR, vaadittavat asiakirjat ja ilmoitukset.

Pe 16.11.2018 klo 8.30 – 12.30 Metropolia Ammattikorkeakoulu, Vanha viertotie 23, Helsinki

Ohjelma


Laitetaan hyvinvointiyritykset kiertoon! (Oulu)

Ke 14.11.2018 klo 9.00 – 15.00 Oulun ammattikorkeakoulu, Kiviharjuntie 4, 1. krs, tila Lou_D1191

Ohjelma


Restartup – Hyvinvointiyritykset kasvu-uralle (Helsinki)

Yhteinen koulutus hyvinvointialan yrittäjille ja opiskelijoille syksyllä 2018. Tapaamiset Haaga-Helian Pasilan toimipisteessä, Helsinki.

Yrittäjä saa apua oman yrityksensä kehittämiseen ostajaa houkuttelevaksi, hahmottaa omistajanvaihdosprosessin kokonaisuuden ja tekee suunnitelman miten yrityksen omistajanvaihdos voisi tapahtua sitten kun asia on ajankohtainen.

Opiskelija ymmärtää yrityksen kehittämisen kasvu-uralle, yritystoiminnan jatkuvuuden ja omistajanvaihdoksen yhteyden. Lisäksi opiskelija näkee yrityksen ostamisen yhtenä mahdollisuutena lähteä yrittäjäksi. Kurssi on opiskelijalle 5 opintopisteen laajuinen.

Aikataulu:

Ke 12.9 klo 16.30-19.00  Opiskelijoiden kick-off; Haaga-Helia Pasila, tila 1206
Ke 26.9. klo 16.30 -19.00 Opiskelijoiden ja yrittäjien ensimmäinen yhteinen tapaaminen; Haaga-Helia Pasila, tila 1206
Ke 10.10. klo 16.30-19.00 Opiskelijoiden ja yrittäjien toinen yhteinen tapaaminen; Haaga-Helia Pasila, tila 1005
Ke 14.11. klo 16.30-19.00 Palautetilaisuus; Haaga-Helia Pasila, tila 1206

Lisäksi kehittämistehtävien yksilöllisiä ohjauksia ja yrittäjän tapaamisia.

Koulutusesite


Omistajanvaihdosilta (Helsinki)

Ke 12.9.2018 klo 16.30 – 19.00 Haaga-Helia AMK, Pasilan kampus, Ratapihantie 13, Helsinki

Onko sinun yritykselläsi omistajanvaihdossuunnitelma ja oletko tietoinen siitä, miten omistajanvaihdokseen tulisi valmistautua? Illan aikana käydään läpi keskeisiä asioita omistajanvaihdokseen liittyen.


Laadukas hyvinvointiyritys – laatutyökalut ja julkiset hankinnat (Helsinki)

To 6.9.2018 klo 17.00 – 19.00 Metropolia AMK, Vanha viertotie 23, Helsinki

Koulutusesite

Ohjelma:          

17.00 – 17.30     Julkiset hankinnat, Eero Kokko, Metropolia AMK
Keskustelua
17.45 – 18.15     Omavalvonta, rekisteriselosteet, laatujärjestelmät,
                               Sirkka-Liisa Kolehmainen, Metropolia AMK
Keskustelua
18.30 – 18.50     IMS (Integrated Management System) -toimintajärjestelmä,
                              Roope Sirviö, Arter Oy


Kevään 2018 tilaisuudet


Sote-opettajien Kanta-koulutus

Pe 1.6.2018 klo 9.00 – 11.00 Metropolia AMK, Vanha viertotie 23, Helsinki

Sote-opettaja,

Päivitä tietojasi Sote-uudistukseen ja Potilastiedon arkistoon (Kanta), rakenteiseen kirjaamiseen sekä uudistuvaan tietosuoja-asetukseen liittyen.

Potilastiedon arkistoon (Kanta) on julkinen terveydenhuolto jo liittynyt ja vähitellen kaikkien sote-alan yrittäjien tulisi liittyä, jos jatkossa yritys toimii julkisen sektorin palveluntuottajana. Seuraavissa kilpailutuksissa Kantaan liittyminen on edellytys yrityksille, joilla on sähköinen potilasarkisto. Näin on esimerkiksi tulevissa Kelan kilpailutettavissa kuntoutuspalveluissa: ”Palveluntuottajan tulee noudattaa sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen sähköisestä käsittelystä annettua lakia (159/2007). Lain mukaan sellaisen yksityisen terveydenhuollon palvelujen antajan, joka toteuttaa potilasasiakirjojen säilytyksen sähköisesti, tulee liittyä Kanta-palvelujen käyttäjäksi. Velvoite ei koske heitä, joilla ei ole käytössä sähköistä potilastietojärjestelmää.”

Tilaisuuden tavoitteena on antaa lisätietoa valmisteluista ja toimenpiteistä, joita liittyminen edellyttää. Yksi keskeinen asia on rakenteinen kirjaaminen ja tietosuoja.

Soteuttamo: Kuka kumppaniksi uuteen soteen?

Ke 30.5.2018 klo 12.00 – 16.00 Metropolia AMK, Vanha viertotie 23, Helsinki

Maakunta- ja sote-uudistus aiheuttavat toteutuessaan muutoksia toimijoiden rooleihin ja tehtäviin. Kuka ostaa, maksaa ja tuottaa erilaiset terveys- ja hyvinvointipalvelut? Tilaisuudessa Uusimaa2019 muutosjohtaja Timo Aronkytö kertoo, miten Sote-uudistus etenee ja miten palvelukenttä on muotoutumassa. Tutustumme mm. Kalastaman terveys- ja hyvinvointikeskuksen kehittämiseen ja kumppanuusverkostoihin. Perehdymme TEM:n tuoreeseen raporttiin pk-sektorin liiketoimintaedellytyksistä ja mietimme, miten verkostoja kannattaa rakentaa. Kuulemme myös esimerkkejä erilaisista kumppanuusmalleista. Tässä kolmannessa Metropolian ja Sitran järjestämässä Soteuttamossa käytämme totuttuun tapaan osallistujien kesken Brella-verkostotyökalua.

Ohjelma


Yrittäjien liittyminen kansalliseen Potilastiedon arkistoon (Kanta) – Työpaja yrittäjille

To 3.5.2018 klo 17.00 – 20.00  Metroplia AMK, Vanha Viertotie 23,  Helsinki

Potilastiedon arkistoon, Kantaan, tulisi vähitellen kaikkien sote-alan yrittäjien liittyä jos jatkossa yritys toimii julkisen sektorin palveluntuottajana. Seuraavissa kilpailutuksissa Kantaan liittyminen on edellytys yrityksille, joilla on sähköinen potilasarkisto.

Näin on esimerkiksi tulevassa Kelan kilpailutettavissa kuntotuspalveluissa : ”Palveluntuottajan tulee noudattaa sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen sähköisestä käsittelystä annettua lakia (159/2007). Lain mukaan sellaisen yksityisen terveydenhuollon palvelujen antajan, joka toteuttaa potilasasiakirjojen säilytyksen sähköisesti, tulee liittyä Kanta -palvelujen käyttäjäksi. Velvoite ei koske heitä, joilla ei ole käytössä sähköistä potilastietojärjestelmää.”

Tilaisuuden tavoitteena on antaa lisätietoa valmisteluista ja toimenpiteistä, joita liittyminen edellyttää. Yksi keskeinen asia on rakenteinen kirjaaminen.

Hyvinvointiyritysten arvonmääritykset (OULU)

Yrityksen arvonmääritykseen vaikuttavat monet tekijät. Yrityksen lopullinen arvo määräytyy aina ostajan ja myyjän välisessä kaupassa. Tilaisuudessa käydään läpi arvonmäärityksen perusasioita.

To 19.4.2018 klo 17.00 – 19.00 Talenomin Peltolan toimitila, Yrttipellontie 2, Oulu

Ohjelma


Yrittäjien liittyminen kansalliseen Potilastiedon arkistoon (Kanta) (OULU)

Lain mukaan sellaisen yksityisen terveydenhuollon palvelujen antajan, joka toteuttaa potilasasiakirjojen säilytyksen sähköisesti, tulee liittyä Kanta-palvelujen käyttäjäksi.

Pe 13.4.2018 klo 9.00 – 15.30 Oulun ammattikorkeakoulu, Kontinkankaan kampus, Kiviharjuntie 4, 2. krs, Auditorio Lou A2082

Onnistunut omistajanvaihdos hyvinvointialalla (OULU)

Mitä hyvinvointialan yritysten tulee huomioida oman liiketoiminnan kehittämisessä tulevan sote-maakunnan näkökulmasta?

To 22.3.2018 klo 15.00 – 18.00 Hukka, Isokatu 99, 90120 OULU


Soteuttamo: Ihminen edellä – asiakaslähtöinen palvelujen kehittäminen

Ke 21.3.2018 klo 12.00 – 16.00 Metropolia AMK, Hämeentie 161, Helsinki

Sote-uudistuksen yhtenä tavoitteena on, että ihmiset saisivat nopeasti ja tehokkaasti niitä palveluja, joita he tarvitsevat.  Ihmisten näköisten ja kokoisten hyvinvointipalvelujen kehittäminen on meidän kaikkien hyväksi, sekä asiakkaana että palvelun tuottajana tai järjestäjänä. Tilaisuudessa kuulemme, miten Sote-uudistus etenee ja miten valinnanvapaudella, henkilökohtaisella budjetoinnilla sekä asiakasseteleillä pyritään mahdollistamaan palvelujen yksilöllisyys ja vaikuttavuus. Perehdymme konkreettisesti palvelumuotoilun keinoihin sekä Hannu Ripatin (Passi&Ripatti) alustuksen että työpajatyöskentelyn kautta. Kuulemme myös useita pitchauksia siitä, miten asiakaslähtöisiä palveluja on kehitetty ja miten kokemustoimijat voivat olla mukana yhteiskehittelyssä.

Seminaariohjelma

Seminaaritallenne on kuunneltavissa täällä.

Twitter: #soteuttamo #valinnanvapaus #palvelumuotoilu #yhteiskehittäminen #kokemusasiantuntijuus

Tilaisuus järjestetään yhdessä Metropolian ja Sitran Soteuttamon kanssa. Lue lisää Soteuttamosta.


Restartup – Hyvinvointiyritykset kasvu-uralle

Yhteinen koulutus hyvinvointialan yrittäjille ja opiskelijoille keväällä 2018. Tapaamiset Haaga-Helian Pasilan toimipisteessä, Helsinki.

Ohjelma: ReStart-up-Hyvinvointiyritykset kasvu-uralle_kevät 2018

Ke 28.2. klo 16.30  Opiskelijoiden kick-off
Ke 14.3. klo 16.30 Opiskelijoiden ja yrittäjien ensimmäinen yhteinen tapaaminen
Lisäksi kaksi muuta aikataulutettua tapaamista (28.3. ja 7.5.) ja kehittämistehtävien yksilöllisiä ohjauksia.Yrittäjä saa apua oman yrityksensä kehittämiseen ostajaa houkuttelevaksi, hahmottaa omistajanvaihdosprosessin kokonaisuuden ja tekee suunnitelman miten yrityksen omistajanvaihdos voisi tapahtua sitten kun asia on ajankohtainen.Opiskelija ymmärtää yrityksen kehittämisen kasvu-uralle, yritystoiminnan jatkuvuuden ja omistajanvaihdoksen yhteyden. Lisäksi opiskelija näkee yrityksen ostamisen yhtenä mahdollisuutena lähteä yrittäjäksi. Kurssi on opiskelijalle 5 opintopisteen laajuinen.

 

Yrittäjien liittyminen kansalliseen Potilastiedon arkistoon (Kanta) – Työpaja yrittäjille

To 22.2. klo 12.30-16.00  Metroplia amk, Vanha Viertotie 23,  Helsinki

Potilastiedon arkistoon, Kantaan, tulisi vähitellen kaikkien sote-alan yrittäjien liittyä jos jatkossa yritys toimii julkisen sektorin palveluntuottajana. Seuraavissa kilpailutuksissa Kantaan liittyminen on edellytys yrityksille, joilla on sähköinen potilasarkisto.

Näin on esimerkiksi tulevassa Kelan kilpailutettavissa kuntotuspalveluissa : ”Palveluntuottajan tulee noudattaa sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen sähköisestä käsittelystä annettua lakia (159/2007). Lain mukaan sellaisen yksityisen terveydenhuollon palvelujen antajan, joka toteuttaa potilasasiakirjojen säilytyksen sähköisesti, tulee liittyä Kanta -palvelujen käyttäjäksi. Velvoite ei koske heitä, joilla ei ole käytössä sähköistä potilastietojärjestelmää.”

Tilaisuuden tavoitteena on antaa lisätietoa valmisteluista ja toimenpiteistä, joita liittyminen edellyttää. Yksi keskeinen asia on rakenteinen kirjaaminen.

Yrittäjän olkapää 3 – sujuva ja turvallinen arki / Entrepreneur’s Support event – 3rd edition

Helsingin yrittäjät – Koillis-Helsinki (Kohy) ja Haaga-Helia amk tarjoavat kiinnostavan illan yrittäjille.

Aika: torstai 8.2.2018 klo 17.00 – 20.30
Paikka: Haaga-Helian Malmin toimipisteessä, Hietakummuntie 1, Helsinki.

Keskustelemme asiantuntijoiden johdolla yrittäjän arkeen liittyvistä teemoista. Yhtenä teemana on tietosuoja (uusi EU-asetus, GDPR). Tarjoamme aluksi pienen suolaisen iltapalan, teetä ja kahvia sekä tauolla hedelmiä.

The Northeast Helsinki Entrepreneurs’ Association is organizing together with Haaga-Helia an event that addresses the everyday challenges faced by a small entrepreneur (i.e. EU-regulations, GDPR). Coffee, tea, snack and fruits are served.

Date:  Thursday, 8th of February 2018, starts at 5:00 p.m., ends at 8:30 p.m.
Location: Haaga-Helia University of Applied Sciences, Hietakummuntie 1, 00700 Helsinki.

Soteuttamo: Digitalisaatio ja tulevaisuuden hyvinvointipalvelut

Ke 31.1.2018 klo 13-16.30 Metropolia amk,  Bulevardi, Helsinki

Ohjelma: Soteuttamo_Metropolia_31012018

Digitaalisaatio ja erilaiset teknologiset ratkaisut ovat välttämättömiä myös hyvinvointialan yrityksissä. Millaisia uusia ratkaisuja on olemassa ja millaisia voisi olla tulevaisuuden hyvinvointipalvelut? Tilaisuudessa aiheeseen johdattaa futuristi Elina Hiltunen, joka haluaa kannustaa meitä ennakoimaan tulevaisuutta ja ottamaan huomioon palvelujen kehittämisessä terveyteen ja hyvinvointiin liittyvät kuluttajatrendit. Lisäksi kuulemme miten digitaaliset palvelut edistävät valinnanvapautta ja miten innovaatiota tulisi kehittää. Lisäksi tutustumme mielenkiintoisiin terveysteknologisiin ratkaisuihin sekä pohdimme käsiteltyjä teemoja työpajassa.

Tilaisuus järjestetään yhdessä Metropolian ja Sitran Soteuttamon kanssa. Lue lisää Soteuttamosta.

Hyvinvointiyrittäjien digiloikka – Työpaja yrittäjille

Ti 16.1.2018 klo 12.30-16.00 Metroplia amk, Tukholmankatu 10,  Helsinki

Digitaalisuus ja erilaiset sähköiset työkalut alkavat olla jo hyvinvointialan yrittäjän arkipäivää. Työpajassa käydään läpileikkaus keskeisistä digitaalisista välineistä – viestinnän, markkinoinnin, asiakassuhteiden hallinnan ja yrityksen johtamisen näkökulmista.

Syksyn 2017 tilaisuudet

Tulosta pdf-lista  syksyn 2017 tilaisuuksistamme tästä

Onko yrityksesi kunnossa? – Työpaja yrittäjille

To 16.11. klo 12.30-16.00 Metropolia amk, Vanha Viertotie 23, Helsinki

Yrityksen laatukäsikirjan päivittäminen jää helposti yrittäjän arkipäivän toiminnan jalkoihin. Työpajassa pysähdytään käymään läpi keskeisiä yrityksen laatutekijöitä hankkeen Kuntokartoitus -työkalun avulla. Työpajan jälkeen yrittäjä tietää mitkä asiat tarvitsevat päivitystä ja jatkotyöskentelyä. Yrityksen tulisi olla myyntikunnossa silloinkin kun sitä ei olla vielä myymässä.

Omistajanvaihdosiltapäivä Oulussa – Elämäntyölle jatkuvuutta

To 2.11. klo 14-16 Oulun amk, Kiviharjuntie 8.

Iltapäivän aikana hyvinvointiyrittäjät ja yrittäjyydestä kiinnostuneet käyvät keskustelua omistajanvaihdokseen liittyvistä  asioista alan asiantuntijoiden kanssa. Saat tietoa siitä, mitkä ovat yrityskauppaan kuuluvat keskeiset asiat ja miten asian kanssa kannattaa edetä. Paikalla on mukana myös Finnverasta Hanna Alalääkkölä, Nordeasta Kari Ollikainen ja Pohjois-Pohjanmaan yrittäjistä Tommi Sirviö.

Omistajanvaihdosaamupala Oulussa – yrittäjille, opiskelijoille ja opettajille

to 28.9.2017 klo 8.00-10.00 Oulun amk, Kontinkankaan kampus. osoitteessa Kiviharjuntie 8 2. kerroksen auditorio,

Kehittämispäällikkö Tommi Sirviö, Pohjois-Suomen yrittäjistä kertoo miten Yrityspörssi toimii ja mitä Suomen Yrittäjien omistajanviahdoshankkeessa on tehty. Aamupäivän aikana hyvinvointiyrittäjillä, opiskelijoilla ja opettajilla on mahdollisuus  keskusteluun omistajanvaihdokseen liittyvistä  asioista alan asiantuntijoiden kanssa. Saat tietoa siitä, miten yrityskauppa tapahtuu ja miksi yrityksen jatkaminen voi olla järkevämpi vaihtoehto kuin oman yrityksen perustaminen. Tarjolla maksuton aamupala.

Uusi hankintalaki, hyvinvointipalvelujen kilpailutus ja tarjouksen tekeminen – Työpaja yrittäjille

To 28.9. klo 12.30-16.00 Metropolia amk, Vanha Viertotie 23, Helsinki

Uusi hankintalaki tuli voimaan vuoden 2016 lopussa. Erityisesti sosiaali- ja terveyspalvelujen kilpailutukseen tuli selkeyttä ja kynnysarvoja nostettiin. Tämä tarkoittaa yhä enemmän suorahankintoja ja isojen kilpailutusten vähenemistä. Työpajan tavoitteena on päivittää yrittäjien tieto uuden hankintalain mahdollisuuksista ja antaa eväitä suorahankintoihin ja tarjouksen tekemiseen.

Aamupuuroa opiskelijoille yrittäjyyden merkeissä

Tarjoamme hyvinvointiyrittäjyydestä kiinnostuneille Metropolian, Laurean ja Haaga-Helian opiskelijoille aamupalaa Metropolian kampuksella.  Hyvinvointiyritykset kiertoon -hankkeen toimijat kertovat miten eri tavoin opiskelijat  voivat osallistua hankkeen toimintaan. Olemme kiinnostuneita opiskelijoiden toiveista ja tarpeista liittyen yrittäjyysopetukseen.

Jotta osaamme tilata tarpeeksi aamupuuroa (ja muuta aamiaista), ilmoittaudu tilaisuuteen. Tilaisuus pidetään ruokalan yhteydessä. Kampusten ala-aulassa opasteet.

  • ti 19.9.2017  klo 8.00-9.00 Vanha Viertotie 23
  • ti 26.9.2017 klo 8.00-9.00 Mannerheimintie 172
  • ke 27.9.2017 klo 8.00-9.00 Bulevardi 31
  • to 28.9.2017 klo 8.00-9.00 Sofianlehdonkatu 5b

Omistajanvaihdosilta 18.9.2017, ohjelma ja sisältö

Tulevaisuuden hyvinvointipalvelut – Tulevaisuusverstas yrittäjille

To 14.9. klo 12.30-16.00 Metropolia amk, Vanha Viertotie 23, Helsinki

Sitra seuraa yhteiskunnan muutosta ja määrittelee vuosittain keskeiset megatrendit. Esimerkiksi teknologian kehitys on huimaa ja se tulee vaikuttamaan myös hyvinvointipalveluihin jo lähitulevaisuudessa. Miten globalisaatio, kestävä kehitys ym. vaikuttavat meihin ihmisiin ja hyvinvointipalvelujen tarpeeseen. Työpajan tavoitteena oli rohkaista hyvinvointialan yrittäjiä uudistamaan omia palvelujaan. Tilaisuudessa kuultiin myös toimintaterapiayrittäjä Heidi Åkerlundin työstä ja siitä miten hän käyttää erilaisia mobiililaitteita työssään. Hän on perustanut yhdessä Riikka Marttisen kanssa Terapiapsi.fi -sivuston.

6.9.2017 Yrittäjien liittyminen kansalliseen Potilastiedon arkistoon (Kanta) – Työpaja yrittäjille

Ke 6.9. klo 12.30-16.00 Metropolia amk, Bulevardi 31, Helsinki
Potilastiedon arkistoon, Kantaan, tulisi kaikkien sote-alan yrittäjien liittyä vuoden 2017 loppuun mennessä. Työpajan tavoitteena oli antaa lisätietoa valmisteluista ja toimenpiteistä, joita liittyminen edellyttää. Keskeistä on opetella rakenteista kirjaamista.

Opettajien Restartup koulutus 5.9.2017 Suomen Yrittäjät ja Hyvinvointiyritykset kiertoon

Uusi sote ja hankintalaki 1.9.2017

Omistajanvaihdoskoulutus 29.3. & 11.4.2017

Omistajanvaihdosillat keväällä 2017

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

 

%d bloggaajaa tykkää tästä:
%d bloggaajaa tykkää tästä: